Over ons

Van Andel Transport & Logistiek is een familiebedrijf welke sinds 1929 actief is in de transport en logistieke dienstverlening. In Sliedrecht beschikken wij over
een modern warehouse en kantoor van 10.000 m2.

Met ons eigen wagenpark en ervaren chauffeurs transporteren wij goederen door de BeNeLux en Noord-Frankrijk. Door ons uitgebreide wagenpark en onze ruime ervaring zijn wij in staat om de meest uiteenlopende transportbehoeften te voorzien en hebben wij altijd een oplossing voor uw transportprobleem.

1929

1932

1940

1945

1951

1960

1975

1987

2002

2003

2010

2013

2020

Eén van de broers Van Andel, Hans van Andel begint een bodedienst tussen Dordrecht en Hardinxveld.

Opening van de bodedienst Dordrecht – Deventer en de aanschaf van de eerste trailer met 7,5 ton laadvermogen. Met de aanschaf van nog 2 nieuwe vrachtwagens was ook de bodedienst Dordrecht – Amsterdam een feit.

Door benzineschaarste en oorlog werd de bodedienst naar de achtergrond gedrongen en ging men over naar groupagevervoer. Er kwam echter een ogenblik dat er nauwelijks meer gereden kon worden. De oorlog werd dan ook uitgediend met het rijden voor de centrale gaarkeuken.

Doordat de vrachtwagens werden ingevorderd door de Duitsers, was alleen het paard met wagen nog over. Na de oorlog ging vader Van Andel, die inmiddels ook in het bedrijf van zijn zoons meewerkte, alleen verder met zijn zoon Arie van Andel.

In 1951 stapte vader Van Andel uit de zaak, zodat zoon Arie van Andel de zaak alleen voortzette.

De 3e generatie komt in het bedrijf. In de jaren ’60 en 70 reed het bedrijf reed met enkele auto’s voor Van Gend & Loos (nu DHL) en Medianet, maar ook al voor enkele verladers die hedendaags nog klant zijn, zoals Sonneveld Bakkerijgrondstoffen en IHC (voorheen de Klop).

Verhuizing naar industrieterrein De Peulen op het aangrenzende Hardinxveld-Giessendam, omdat er in Sliedrecht geen grond beschikbaar was.

Eind jaren tachtig wijzigen de huiskleuren van blauw naar fris geel, wit en zwart.

Nieuwbouw opslagloods en werkplaats op locatie Nijverheidsstraat te Hardinxveld-Giessendam.

In 2003 werd er een stuk grond aangekocht van een aangrenzende buurman en hierop werd een grote opslagloods met kantoor gebouwd.

In 2010 komt de 4e generatie binnen het bedrijf.

Wederom een aangrenzend perceel aangekocht. Dit perceel voldeed eerst als parkeerterrein, maar om naar de grote vraag naar opslagactiviteiten te voldoen zijn hier in 2015, 2016 en 2018 weer nieuwe opslagloodsen verrezen.

Om de aan de toenemende vraag naar opslagruimte te voldoen is er begin 2020 is groot perceel aangekocht in Sliedrecht. Begin 2021 is hier een modern warehouse in gebruik genomen en is dit de hoofdlocatie van ons bedrijf.